|
Ma właściwości dezynfekujące, odwadniające, przeciwzapalne. Wykorzystywany w kosmetyce do pielęgnacji jamy ustnej, w pastach do zębów, w płynach do ust. Do smarowania w celu uniknięcia ukąszeń owadów, do zwalczania pcheł i kleszczy. Stanowi składnik napojów alkoholowych i mikstur do użytku wewnętrznego. Olejek tym wyrobom nadaje aromat, jest także znakomitym środkiem regulującym zaburzenia trawienia łagodzącym bóle żołądkowe i skutki zatruć pokarmowych. Środek wykrztuśny i antyseptyczny.
Zastosowanie:
kąpiele, masaże, aromatyzacja powietrza, smarowanie przeciwko ukąszeniom owadów.
Przeciwwskazania:
Nie stosować w dużych dawkach ani przez dłuższy czas!
Przed użyciem zapoznaj się z treścią ulotki dołączonej do opakowania bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu. |